НОВИНИ ГРАД » Новини » Спорт » Працівник ОПЗ виборов золото на чемпіонаті України з судномоделювання

Працівник ОПЗ виборов золото на чемпіонаті України з судномоделювання

Работник ОПЗ завоевал золото на чемпионате Украины по судомоделированию
Читати grad.ua у  

Коваль на молотах і пресах ремонтного цеху Валерій Харет, на Чемпіонаті України з судномоделізму - 2024 у напруженій боротьбі серед кращих судномоделістів країни став переможцем у своєму класі, завоювавши золоту медаль. Про це повідомляє Одеський припортовий завод.

Всього у змаганнях прийняли участь близько 150 моделей з 14 регіонів України. Серед учасників виборювали перемогу  як доросли спортсмени, так і юніори.

На Чемпіонаті у класі С-3 була представлена виготовлена руками Валерія модель французького фрегата «LA VENUS» зразка 1782 року. Цікаво, що матеріали для побудови таких серйозних складних моделей збираються по крихтах із багатьох джерел.

Неодноразовий призер Чемпіонатів світу, Європи, України з судномодельного спорту Валерій Харет розповідає:

Кожне змагання – це нові випробування та новий досвід. Готуючись до Чемпіонату України 2024 року, який відбувся у Винниці, була проведена ціла низька кропітких робіт щодо деталізації фрегату серед яких - виготовлений та встановлений кормовий ліхтар, штурвал, зроблена обв'язка гармат, виготовлена носова фігура, тощо. Вважаю, що все заплановане вийшло. Адже, золото Чемпіонату - наше! 

Зазначимо, що ці змагання проводилися для відбору учасників у склад національної збірної команди для участі у Чемпіонаті Європи у 2024 році у Болгарії.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: