НОВИНИ ГРАД » Новини » Спорт » Найкращим яхтсменом світу визнано юного спортсмена з Одеської області

Найкращим яхтсменом світу визнано юного спортсмена з Одеської області

Лучшим яхтсменом мира признан юный спортсмен из Одесской области
Читати grad.ua у  

Українські юні яхтсмени щорічно беруть участь у міжнародних змаганнях, але вперше посіли призове місце. Наша збірна здобула срібло на Чемпіонаті світу з вітрильного спорту в класі оптиміст, поступившись першим місцем лише команді зі США.

У складі команди збірної України – 4 одесити та одна киянка. Усі одесити – вихованці Чорноморського яхт-клубу, відомого у світі не лише своїми спортсменами, а й громадянською позицією. Саме тут у перші дні війни в Україні було організовано знамениту «одеську пісочницю».

А кілька місяців тому в Бодрумі команда юних одеських яхтсменів намагалася перешкодити яхті російського олігарха Романа Абрамовича, яка підлягає арешту, пришвартуватись у турецькому порту. Цього разу вихованці Чорноморського яхт-клубу демонстрували усьому світу свою спортивну майстерність. Перші три дні Чемпіонату проходили перегони флоту, де кожен спортсмен виборював індивідуальний результат. За підсумками, Данило Михайличенко та Святослав Мадонич потрапили до золотого флоту, де далі боротимуться за звання Чемпіона світу.

Крім того, у популярному яхтовому журналі Seahorse Sailing Magazine завершилося голосування за найкращого яхтсмена липня 2022 року. Ним став 14-річний вихованець Одеської обласної ДЮСШ парусного спорту Святослав Мадонич. Український спортсмен родом із Сергіївки, на момент початку війни перебував в Іспанії та готувався до Чемпіонату світу.

Чемпіонат світу з яхтового спорту продовжується. Одесити вірять у перемогу своїх спортсменів та бажають їм попутного вітру.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: