НОВИНИ ГРАД » Новини » Спорт » Президент України вручив одеським олімпійським чемпіонкам державні нагороди

Президент України вручив одеським олімпійським чемпіонкам державні нагороди

Президент Украины вручил одесским олимпийским чемпионкам государственные награды
Читати grad.ua у  

В суботу, 24 серпня, президент Володимир Зеленський привітав переможців і призерів Олімпійських ігор та їхніх тренерів із Днем Незалежності та відзначив їх державними нагородами. Повідомляє пресслужба відділення НОК України в Одеській області.

Олімпійські чемпіонки з фехтування Аліна Комащук і Олена Кравацька були нагороджені орденом княгині Ольги ІІ ступеня, тренер чемпіонок Олександром Васютін – орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Перезидент України Володимир Зеленський зазначив:

Ви не могли не відчувати підтримку всіх нас, мільйонів українців. І ми не просто вболівали за всіх вас, за кожного й кожну, – ми всією нашою країною, усіма думками й серцем були поруч із вами, і за відчуттями – ми змагалися всією країною разом із вами.

Нагадаємо, 3 серпня збірна України з фехтування на шаблях завоювала золото Олімпійських ігор в командному турнірі, обігравши у фантастичному «Гран Пале» збірну Кореї - 45:42. Олімпійськими чемпіонками у складі збірної стали дві представниці Одеської області – Олена Кравацька і Аліна Комащук, разом з Ольгою Харлан і Юлією Бакастовою. На шляху до фіналу українки обіграли: в чвертьфіналі - збірну Італії (45:37), у півфіналі – японок (45:32).


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: