НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » Двох жителів Одещини викрили у незаконному поводженні з боєприпасам

Двох жителів Одещини викрили у незаконному поводженні з боєприпасам

Двух жителей Одесской области разоблачили в незаконном обращении с боеприпасами
Читати grad.ua у  

Поліцейські отримали оперативну інформацію про те, що житель Ізмаїла зберігає бойові припаси без передбаченого законом дозволу. Повідомляє ГУНП в Одеській області.

Правоохоронці провели обшук у будинку чоловіка, де виявили сорок патронів до автомата Калашникова та ручного кулемета, виготовлені промисловим способом та придатні до стрільби, що вже підтверджено експертними висновками. Чоловік не заперечував своєї причетності до правопорушення та пояснив, що нібито знайшов набої і зберігав їх як сувеніри.

Другого правопорушника – жителя Роздільнянського району – викрили під час відпрацювання повідомлення від його співмешканки щодо вчинення ним домашнього насильства. Чоловік погрожував жінці фізичною розправою. За домашнє насильство відносно нього правоохоронці склали адміністративні матеріал.

Водночас на місці події поліцейські встановили, що кривдник зберігає у сараї два корпуси ручних осколкових гранат іноземного виробництва та два запали до них. Із залученням співробітників управління вибухотехнічної служби їх вилучили і скерували на експертизу. Зі слів правопорушника, вибухонебезпечні предмети він зберігав в якості сувенірів.

Поліцейські розпочали два провадження за ознаками ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Ізмаїльцю слідчі вже повідомили про підозру у придбанні та зберіганні боєприпасів без передбаченого законом дозволу. Також в ході подальшого слідства поліцейські встановлюватимуть, де фігуранти взяли боєприпаси.

Зазначимо, що санкція ч. 1 ст. 263 ККУ передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: