НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » На Одещині викрили сховище контрабандних цигарок майже на 90 млн гривень

На Одещині викрили сховище контрабандних цигарок майже на 90 млн гривень

На Одещині викрили сховище контрабандних цигарок майже на 90 млн гривень
Читати grad.ua у  

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області викрили організовану групу осіб, які налагодили схему незаконного постачання сигарет з-за кордону та їх розповсюдження по Україні. В результаті проведених обшуків вилучено товари орієнтовною вартістю 89 млн гривень. Повідомляє Бюро економічної безпеки України.

За даними правоохоронців протягом двох років продукцію ввозили з ухиленням від митного оформлення через пункти пропуску в містах Рені, Орловка, Кілія та Ізмаїл. Надалі її продавали як оптовими партіями, так і вроздріб на місцевих ринках та у МАФах.

Аби приховати контрабандний товар, фігуранти спеціально обладнали складські приміщення, розташовані у передмісті Одеси. Зокрема в 2 ангарах для зберігання сигарет були облаштовані підвали, площею близько 1 тисячі кв.м. Вхід до них здійснювався за допомогою скритого «ліфту» та підйомного механізму у стіні.

Детективи провели 10 обшуків у складських приміщеннях, за місцем проживання та в автомобілях фігурантів. В результаті вилучили понад 740 тисяч пачок сигарет, 75 кг тютюну для кальяну, сигарети без пакування та лікеро-горілчані вироби. Також були вилучені ноутбуки, мобільні телефони, жорсткі диски з відеореєстраторів та чорнові записи.

В одному з ангарів правоохоронці також виявили лінію для сушіння та обробки тютюну, яка зазвичай використовується для виготовлення сигарет в промислових масштабах.

Прокурори звернулися до суду із клопотанням щодо накладення арешту на вилучений товар. Наразі вживаються заходи задля встановлення усіх причетних до незаконної діяльності осіб та притягнення їх до кримінальної відповідальності.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: