НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » Поліцейські викрили двох іноземців на крадіжці та шахрайстві

Поліцейські викрили двох іноземців на крадіжці та шахрайстві

Поліцейські викрили двох іноземців на крадіжці та шахрайстві
Читати grad.ua у  

Спочатку двоє іноземців віком 19 та 21 року, познайомились в одному з кафе на вулиці Катериненській з місцевим чоловіком, викрали у нього телефон вартістю 25 тисяч гривень. Це слалось коли в одесита виникли труднощі із готівкою. Зловмисники, вже маючи на той момент намір обікрасти нового знайомого, запропонували йому обміняти наявні у них гроші на безготівкове зарахування коштів на їхній картковий рахунок.

Повідомили У ГУНП в Одеській області.

Взявши мобільний телефон у потерпілого, один із правопорушників почав вводити реквізити своєї банківської картки в електронний додаток, а щойно власник смартфона відвернувся – передав гаджет своєму другові, який швиденько зник разом із ним з місця події. Поліцейські знайшли крадіїв і з’ясували, що викрадений смартфон вони продали, але в ході слідства відшкодували потерпілому завданий збиток.

Не минуло й тижня, як молодший за віком іноземець обманним шляхом заволодів телефоном місцевої дівчини. Ввечері на Аркадійській алеї зловмисник побачив, як незнайомка надавала першу долікарську допомогу непритомному чоловіку, підсвічуючи собі смартфоном. «Доброзичливий» юнак запевнив одеситку в бажанні допомогти їй і потримати її гаджет.

Повіривши перехожому, вона дала йому телефон вартістю 42 тисячі гривень, а іноземець дочекався коли його власниця відволічеться – і тихцем втік. Незабаром поліцейські вийшли на слід правопорушника і вилучили у нього телефон, який повернули потерпілій.

Суд обрав обом чоловікам запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Їм загрожує до восьми років позбавлення волі.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: