НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » У Рені нетверезий чоловік підірвав на вулиці гранату

У Рені нетверезий чоловік підірвав на вулиці гранату

У Рені чоловік взяв гранату, вийшов з нею на вулицю і підірвав
Читати grad.ua у  

До поліції надійшло повідомлення від жительки міста Рені про вибух у дворі багатоповерхівки, в якій вона мешкає.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Правоохоронці встановили, що до злочину причетний 37-річний чоловік, який прийшов у гості до 43-річного товариша, де разом з ним, його 70-річним батьком та ще одним 47-річним гостем вживав алкогольні напої. Під час застілля фігурант взяв гранату, за попередніми даними, РГД-5, вийшов з нею на вулицю і підірвав. На щастя, від вибуху небезпечного предмета ніхто не постраждав. Залишки від частин гранати поліцейські виявили і вилучили на місці її підриву.

Під час з’ясування всіх обставин події поліцейські помітили, що з кишені 47-річного чоловіка, який був у гостях у батька з сином, як і той, що підірвав боєприпас, виглядає предмет, схожий на гранату РГД-5. Для його вилучення на місце були викликані вибухотехніки.

Розуміючи, що в квартирі також можуть знаходитися небезпечні предмети, правоохоронці провели в ній обшук, під час якого виявили та вилучили ще два корпуси, попередньо, гранати Ф-1 та запали до них, а також паперовий згорток і банку із рослинною речовиною зеленого кольору у висушеному та подрібненому стані, схожою на канабіс, та зіп-пакет із порошкоподібною речовиною білого кольору.

За даним фактом слідчі розпочали два провадження за ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання, придбання бойових припасів без передбаченого законом дозволу), а також по одному провадженню за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) та ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України

Чоловіку, у якого з кишені вилучили гранату, вже повідомили про підозру. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Правоохоронці встановлюють походження заборонених предметів та речовин - кому вони належать та з якою метою зберігалися.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: