НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » В Одесі затримали жінку, яка намагалась «віджати» родинний бізнес

В Одесі затримали жінку, яка намагалась «віджати» родинний бізнес

В Одесі затримали жінку, яка намагалась «віджати» родинний бізнес
Читати grad.ua у  

Утиски на підприємців організувала їхня ж знайома, яку вони залучили до сімейного бізнесу. Впродовж тривалого часу жінка брала участь у вирішенні організаційних, фінансових, господарських та кадрових питань підприємства, аж поки не задумала прибрати його до своїх рук.

Розуміючи, що законних підстав для усунення законних власників від ведення ними ж започаткованого бізнесу немає, спробувала його «віджати».

Жінка звернулася по допомогу до «вора в законі», який мав вплив у кримінальному середовищі. Для цього він залучив декількох своїх знайомих. Упродовж тривалого часу фігуранти «навідувалися» до кожного члена родини з погрозами та вимаганням неіснуючих боргів, весь час змінюючи суму. Надалі перейшли до більш радикальних дій - відібрали автомобіль. Коли й це не подіяло, погрожуючи зброєю, побили голову сімейства та відібрали гроші. Під тиском потерпілі ввели до бізнесу підконтрольну особу, а згодом втратили над ним контроль.

Правоохоронці викрили учасників злочинної групи і у червні цього року затримали двох її членів. Під час обшуків у фігурантів поліцейські вилучили автомобіль, ключі від нього, а також документи, що належали потерпілому.

Порушникам повідомили про підозру за шістьма статтями Кримінального кодексу України. Замовницю злочину та двох виконавців було затримано, іншим учасникам підозри повідомлені заочно. Вживаються заходи для їх затримання.

Жінці загрожує позбавлення волі на строк до 7 років, «кримінальному авторитету» – до 10 років, а їхнім спільникам – до 8 років з конфіскацією майна або без такої.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: