НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » На Одещині судитимуть експосадовців за махінації з землями в акваторії порту

На Одещині судитимуть експосадовців за махінації з землями в акваторії порту

На Одещині судитимуть експосадовців за махінації з землями
Читати grad.ua у  

За махінації із землею в акваторії порту Чорноморська судитимуть колишнього мера міста та ще кількох високопосадовців. Про це повідомили у ГУНП Одеської області. Як встановили слідчі, обвинувачені, перебуваючи на своїх посадах, розробили злочинну схему щодо виведення із державної власності земельної ділянки, що знаходиться в акваторії порту.

полицияПосадовці надали дозвіл та затвердили проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,7 га в акваторії Сухого лиману. В подальшому цю земельну ділянку незаконно передали забудовнику в довгострокову оренду під будівництво об’єктів.

Внаслідок незаконного відчуження земельної ділянки державі завдано збитків на суму майже 25 млн гривень.полиция1У лютому 2023 року учасникам злочинної «схеми» було повідомлено підозри. Серед обвинувачених – колишній перший заступник Голови агентства водних ресурсів України — ексзаступник міністра захисту довкілля та природніх ресурсів, колишній міський голова Чорноморська та колишній начальник відділу Держводагентства. Їм може загрожувати до шести років позбавлення волі.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: