НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » На Одещині затримали злочинну групу, яка займалася порубкою та збутом лісоматеріалів

На Одещині затримали злочинну групу, яка займалася порубкою та збутом лісоматеріалів

На Одещині затримали злочинну групу, яка займалася порубкою та збутом лісоматеріалів
Читати grad.ua у  

Злочинна група налічувала двадцять жителів Подільського району віком від 20-ти до 47-ми років, в тому числі складалась із осіб вихідців з Кавказьких регіонів. З метою особистого збагачення вони займалися незаконною порубкою, перевезенням та збутом лісоматеріалів на території Одеської області.

Правоохоронці реалізували спеціальну поліцейську операцію, в ході якої провели 38 санкціонованих обшуків та затримали фігурантів безпосередньо під час скоєння злочинів. Одного організатора з двома активними учасниками правоохоронці затримали на «гарячому» на місці вчинення правопорушення. Ще чотирьох їхніх спільників – на місці зберігання та оброблення викраденої деревини.

пила

Поліцейські вилучили бензопили, сокири, близько 100 кубометрів викрадених лісоматеріалів, гроші, здобуті злочинним шляхом, у сумі 550 000 гривень, товарно-транспортні накладні з ознаками підробки, чорнові записи щодо обсягів викраденого та реалізованого, мобільні телефони, які використовувалися під час вчинення злочинів, а також автомобілі, які використовувалися для перевезення викраденого.

ДЕНЬГИСКЛАДЗлочинці завдали збитків державі на загальну суму більше мільйона гривень. Остаточна сума матеріальних збитків, завданих екології та державі, буде встановлена екологами та експертами за результатами обстеження місць вирубки лісових насаджень.

деревоСімох підозрюваних правоохоронці затримали, відносно ще двох осіб готуються матеріали для оголошення їх у міжнародний розшук. Проводиться робота щодо надання кримінально-правової оцінки іншим учасникам злочинної групи.



Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: