Жителі Одеської області отруїлися салатом із грибів
У Березівці троє місцевих жителів (56 років, 63 роки та 21 рік) було госпіталізовано до лікарні, з діагнозом отруєння. Встановлено, що воно було спричинене вживанням маринованих грибів невстановленого виду, придбаних 16 березня поточного року на міському ринку. Хворі вживали зазначені гриби на дні народження у вигляді салату з грибів та зеленої цибулі, заправленої олією. Проведено санітарно-освітню роботу з постраждалими.
Головне управління Держпродспоживслужби на Одещині рекомендує дотримуватися основних правил щодо профілактики отруєнь грибами: не купуйте дикорослі гриби на стихійних ринках.
А якщо після споживання грибів відчули себе погано або помітили ознаки отруєння (біль у животі, нудота, блювання, слабкість, біль голови, галюцинації) у своїх близьких, негайно звертайтеся за допомогою до медиків.