НОВИНИ ГРАД » Новини » ДТП » Сів п'яним за кермо, влаштував ДТП і втік

Сів п'яним за кермо, влаштував ДТП і втік

Сів п'яним за кермо, влаштував ДТП і втік
Читати grad.ua у  

Як встановили поліцейські, 24-річний мешканець Іванівської громади вирішив підвезти додому свою дівчину автомобілем Renault Espase, який ненадовго залишив у нього у дворі приятель. Молоду людину не зупинило ні те, що вона була п'яна і вже позбавлена права керування транспортом за водіння у нетверезому стані, ні відсутність дозволу від власника іномарки.

Виїхавши з двору, водій втратив керування та з'їхав з дороги, допустивши перекидання автомобіля. Водій та пасажир не постраждали, а ось транспортний засіб було пошкоджено. Його власнику, за результатами експертизи, завдано збитків у 125 тисяч гривень.

автомобиль

З місця події правопорушник втік додому. Про аварію стало відомо від очевидців.

Встановивши всі обставини, поліцейські повідомили фігуранту про підозру у незаконному заволодінні транспортним засобом, що передбачено ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України, а також склали стосовно молодої людини адміністративні матеріали за порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортного засобу (ст. 124 КУпАП), за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння, вчинене повторно протягом року (ч. 2 130 КУпАП) та за залишення місця ДТП (ст. 122-4 КУпАП).

За кримінальне правопорушення фігуранту загрожує обмеження чи позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років. Максимальне стягнення, передбачене санкціями статей КУпАП та що загрожує правопорушнику – штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34000 гривень) з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки або адміністративний арешт строком до п'ятнадцяти діб з позбавленням права керування транспортними засобами строком три роки.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: