НОВИНИ ГРАД » Новини » Новини культури » «Драм – біль та пам’ять Маріуполя»: Дім Блещунова представить мінівиставку

«Драм – біль та пам’ять Маріуполя»: Дім Блещунова представить мінівиставку

Читати grad.ua у  

В Одеському муніципальному музеї особистих колекцій імені О. В. Блещунова буде представлено виставку «Драм – біль та пам’ять Маріуполя». Маріупольський краєзнавчий музей презентує макет і мінівиставку з історії Маріупольського театру. Про це повідомляє Одеська міська рада.

Подія приурочена до других роковин трагедії Маріупольського драматичного театру, що сталася 16 березня 2022 року, та Міжнародного дня театру, який щорічно відзначається в Україні 27 березня. Ця виставка допоможе доторкнутися до сучасної історії України та дізнатись більше про один із символів російсько-української війни – Маріупольський драматичний театр.

Центральним об’єктом виставки стане макет Маріупольського драмтеатру, створений та переданий музею Віталієм Вискорко, представником ГО «Історія в руках». Макет-конструктор складається з гіпсових деталей та у зібраному вигляді повністю повторює архітектурний проєкт Маріупольського театру в співвідношенні 1:150. Унікальна гіпсова модель вже експонується в краєзнавчому музеї Рівного, а зараз з нею зможуть ознайомитись і мешканці Одеси.

Дім Блещунова представить мінівиставку «Драм – біль та пам’ять Маріуполя»

Виставку доповнить серія світлин з історії розвитку театру у місті. Вони також висвітлюють окремі секрети будівлі, що була зведена за типовим проєктом, проте мала низку особливостей та, завдяки розташуванню в самому серці Маріуполя, була улюбленим місцем у містян.

За словами організаторів, головна мета виставки – зберегти історію Драмтеатру в Маріуполі без спотворень, щоб пам'ять про українську знищену культуру, мистецтво та історію залишилась в незмінному стані та розповсюджувалася світом.

Виставка відкриється сьогодні, 28 березня, у Домі Блещунова, за адресою вулиця Польська, 19.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: