НОВИНИ ГРАД » Новини » Новини культури » Муніципальний музей Блещунова відзначає 35-річчя від дня відкриття

Муніципальний музей Блещунова відзначає 35-річчя від дня відкриття

Муниципальный музей Блещунова отмечает 35-летие со дня открытия
Читати grad.ua у  

Одеський муніципальний музей особистих колекцій імені О. В. Блещунова відзначив 35-річчя від дня відкриття. Це перший в Україні музей особистих колекцій, який створений із колекції альпініста та колекціонера О. В. Блещунова та одеських колекціонерів.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

На відзначення ювілейної дати в Домі-музеї Блещунова зібралися друзі музею: альпіністи, художники, журналісти, театрали, всі, хто брав та бере активну участь у розвитку унікального музею разом із його співробітниками. Музейники підготували експозицію, яка розповідає про Олександра Блещунова та творчу роботу музею.

Блещунов Олександр Володимирович  народився у Харкові, але мешкав в Одесі. Усе життя колекціював цікаві, незвичні та екзотичні речі. Власні колекції з додатками приватних колекцій інших одеситів подарував місту. Фонд музею становить приблизно 10 тисяч одиниць збереження.

Нагадаємо, музей знаходиться на вул. Польська,19 на першому поверсі та у підвалі прибуткового будинку Фері та Савіна, який є пам'яткою архітектури побудови 1832 року за проєктом архітектора К. Д. Боффо.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: