НОВИНИ ГРАД » Новини » Новини культури » Одеський кінофестиваль цьогоріч відбудеться з 12 по 20 липня в Києві

Одеський кінофестиваль цьогоріч відбудеться з 12 по 20 липня в Києві

Одесский кинофестиваль в этом году состоится с 12 по 20 июля в Киеве
Читати grad.ua у  

Цього року Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться вп’ятнадцяте, і знову пройде не в Одесі - цього разу його проведуть у Києві з 12 по 20 липня. Про це повідомляє Одеська міська рада. У мерії зазначають, що безпекова ситуація знов не сприяє поверненню додому наймасштабнішої  національної  події. 

Гості кінофестивалю матимуть змогу побачити національні й світові стрічки, що невдовзі з’являться у прокаті. Цьогоріч буде презентована ретроспектива «10 років. Україна у вогні», до якої увійшло 9 стрічок (5 ігрових та 4 документальних), присвячених історичним подіям 10-річної війни, що триває: від Революції Гідності, воєнних дій на сході України до сучасної російсько-української війни.

До програми «Фестиваль фестивалів» увійшли стрічки-учасниці провідних міжнародних кінофестивалів. В межах 15-го Одеського міжнародного кінофестивалю відбудеться спеціальний показ серіалу «Лікарка за покликанням». До роботи над серіалом були залучені спеціалісти з НДСЛ Охматдит, а неймовірна історія цієї лікарні в перші 50 днів повномасштабного вторгнення стала основою драматургії серіалу.

У ретроспективі 15-го ОМКФ — відновлені копії трьох культових фільмів французької кіностудії «Les Films du Losange», прем'єри яких відбулися на Каннському фестивалі.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: