НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Молодий чоловік намагався перетнути кордон за підробленими документами

Молодий чоловік намагався перетнути кордон за підробленими документами

Читати grad.ua у  

Викрили правопорушника під час проходження паспортного контролю на одному з пунктів пропуску на транзитній ділянці дороги сполученням Одеса – Рені. 24-річний уродженець Івано-Франківська надав працівникам Державної прикордонної служби тимчасове посвідчення військовозобов'язаного та довідку військово-лікарської комісії, що містили відомості про його непридатність до військової служби зі зняттям з військового обліку.

Прикордонники виявили ознаки підробки в наданих документах і викликали поліцію. Поліцейські вилучили сумнівні документи та направили на експертизу, яка підтвердила їхню фіктивність.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що молодик замовив сфальсифіковані документи в невстановленої поки що особи через одну з популярних соціальних мереж. Надіслав свої особисті дані та віддав за протиправну послугу п'ять тисяч доларів.

Фігуранту повідомили про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358 і ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Ідеться про пособництво в підробленні офіційного документа, що видається установою, яка має право видавати такий документ, який надає права та звільняє від обов'язків, а також використання завідомо підробленого документа. Максимальне покарання, яке загрожує підозрюваному, - обмеження волі на строк до двох років. Слідство триває.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: