НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал »  В Одеській області ліквідували нелегальну схему переправлення ухилянтів через кордон

 В Одеській області ліквідували нелегальну схему переправлення ухилянтів через кордон

В Одесской области ликвидировали нелегальную схему переправки уклонистов через границу
Читати grad.ua у  

До складу злочинного угруповання увійшло четверо жителів прикордонного села Кучурган. Для пошуку «клієнтів» спільники створили телеграм-канал, де й надавали інструкції щодо часу, місця та умов перетину.

Як встановили правоохоронці, фігуранти домовлялися з охочими про місце зустрічі та привозили до приватного будинку неподалік від місця незаконного перетину. Звідки громадянин Молдови вночі переправляв ухильників через Кучурганське водосховище на власному катері. Коштувала така послуга від семи до десяти тисяч доларів - залежно від терміновості виїзду. Оплата здійснювалася в криптовалюті.

Фігуранти ретельно перевіряли осіб, які звернулися до них для перетину кордону, і постійно змінювали мобільні термінали та номери сім-карт. Затримали їх під час спроби незаконного перевезення за межі України чергових п'яти чоловіків призовного віку, які ухиляються від мобілізації.
Було проведено низку обшуків, під час яких слідчі вилучили мобільні телефони з доказами скоєння злочинів. Поліцейські оголосили про підозру одному зі співорганізаторів за незаконне переправлення через кордон, вчинене групою осіб.

Досудове розслідування триває: наразі встановлюється місцезнаходження інших учасників злочину, вирішується питання про повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу.

Оперативний супровід здійснюють Служба безпеки України та Державна прикордонна служба, процесуальне керівництво - Офіс генерального прокурора.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: