НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Просив зателефонувати і тікав, прихопивши мобільний телефон

Просив зателефонувати і тікав, прихопивши мобільний телефон

Читати grad.ua у  

Поліцейські встановили, що зловмисник промишляв біля магазинів і лікарень у Пересипському районі міста. Він підходив до незнайомців і просив у них мобільні телефони, бо нібито мав терміново зателефонувати комусь із родичів або викликати таксі, а його смартфон розрядився. Однак, щойно довірливі містяни давали чоловікові мобільники, той відходив, щоб "спіймати кращий зв'язок", а коли його випускали з поля зору – втікав, прихопивши чужий мобільний.

У такий спосіб зловмиснику вдалося ошукати п'ятьох містян, заподіявши їм загалом збитків у розмірі 22-х тисяч гривень.

Поліцейські розшукали правопорушника та вилучили в нього один незаконно привласнений гаджет. Місцезнаходження ще чотирьох, які чоловік встиг продати, правоохоронці також встановили. Наразі всі мобільні телефони слідчі вже повернули власникам.

Скоєне кваліфікується за ч. 1 та ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує штраф від 51 тис. до 68 тис. гривень або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Слідство триває.

Протиправну діяльність фігуранта викрили співробітники відділення поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: