НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » $7 000 з кожного «клієнта»: в Одеській області викрили ОЗУ

$7 000 з кожного «клієнта»: в Одеській області викрили ОЗУ

$7 000 с каждого «клиента»: в Одесской области разоблачили ОПГ
Читати grad.ua у  

Незаконну схему заробітку на військовозобов'язаних, які ухилялися від служби, організував підприємець, залучивши двох правоохоронців і місцевого жителя.
Як з'ясували в ДБР, зокрема підприємець займався пошуком охочих за гроші незаконно перетнути кордон і підробляв для них документи про зняття їх з військового обліку за станом здоров'я. Правоохоронці забезпечували формальний огляд і пропускали чоловіків із липовими довідками через держкордон. Четвертий учасник групи, який є багатодітним батьком, на власному автомобілі перевозив ухильників до Республіки Молдова.

Послуги обходилися кожному «клієнту» в $7 000. На сьогодні державне бюро розслідувань задокументувало чотири факти, коли військовозобов'язані скористалися послугами ділків.

ДБР у взаємодії з СБУ та Держприкордонслужбою повідомило про підозру організатору та трьом учасникам злочинної групи у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання до 9 років позбавлення волі.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: