НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Хабар і спроба незаконного перетину кордону: організатора затримано 

Хабар і спроба незаконного перетину кордону: організатора затримано 

Взятка и попытка незаконного пересечения границы: организатор задержан 
Читати grad.ua у  

Правоохоронці встановили, що 25-річний мешканець села Нерубайське Одеського району, організовуючи виїзд до сусідньої країни трьох своїх знайомих з Одеси та Києва віком 21, 26 і 28 років, запропонував прикордоннику 2500 доларів за надання можливості молодим людям безперешкодно перетнути кордон України. У разі успішної оборудки зловмисник пообіцяв потім передати ще 2500 доларів.

Чоловіка затримали після передачі першої частини обіцяної суми. За свої ж послуги в разі успішності реалізації плану зловмисник мав отримати з кожного ухильника від однієї до восьми тисяч доларів.

Затримання прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський:

Під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону ми повідомили правопорушнику про підозру за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України – у пропозиції та наданні службовій особі неправомірної вигоди за вчинення службовою особою, яка займає відповідальне становище, в інтересах третьої особи дій з використанням наданої їй влади та службового становища, та за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, сприянні їх вчиненню, наданням засобів та усуненням перешкод, вчиненому з корисливих мотивів.

Максимальне покарання, передбачене чинним законодавством за ці злочини, – позбавлення волі на строк до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 105 тисяч гривень. Наразі правоохоронці встановлюють інших осіб, які можуть бути причетні до цієї оборудки. Слідство триває.



Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: