НОВИНИ ГРАД » Новини » В Україні може подорожчати хліб

В Україні може подорожчати хліб

В Украине может подорожать хлеб
Читати grad.ua у  

Зважаючи на проблеми галузі, є всі передумови для здорожчання хліба найближчим часом на 10%, а в наступні місяці - ще на 20%. Про це в коментарі AgroPortal.ua говорить президент «Всеукраїнської асоціації пекарів», Юрій Дученко.

За його словами, вартість хліба може зрости внаслідок подорожчання борошна нового врожаю на 25-30% та відключення електроенергії.

Президент «Всеукраїнської асоціації пекарів» Юрій Дученко пояснив:

Відключення на дві години зміщує графік випуску хліба на вісім годин. Це змушує перебудовувати систему виробництва, логістики та реалізації хліба, що збільшує витрати. А багатьом підприємствам довелося купляти генератори. Собівартість хліба класичної рецептури має частку електроенергії на рівні 50 копійок. Якщо ж хліб виготовляється за допомогою генератора, ця частка збільшується до 1 гривні 50 копійок.

Ще однією проблемою галузі він назвав бронювання. Через відсутність людей деякі підприємства змінюють графік роботи, скорочують обсяги та асортимент виробництва. Юрій Дученко пояснює, що чергова постанова про відтермінування бронювання на три місяці не вирішує проблеми, адже є працівники, бронювання яких закінчилося до оприлюднення першої постанови про відстрочення на місяць.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: