НОВИНИ ГРАД » Новини » Почався червневий парад планет: у небі шість планет вишикуються в один ряд

Почався червневий парад планет: у небі шість планет вишикуються в один ряд

Начался июньский парад планет: в небе шесть планет выстроятся в один ряд
Читати grad.ua у  

На початку літа відбудеться унікальна астрономічна подія – великий парад планет. Його можна побачити навіть без спеціального обладнання. Шість планет, а саме Меркурій, Марс, Юпітер, Сатурн, Уран та Нептун, стали в ряд. Детальніше про це явище розповів Starwalk Space.

Вирівнювання планет, яке в народі також називають парадом планет – це астрономічний термін, який використовується для опису події, коли кілька планет одночасно зближуються з одного боку від Сонця. У цей час на небі можна побачити кілька планет одночасно.

Планетарне вирівнювання почалось 3 червня рано-вранці. Оскільки в небі вишикувалися відразу шість планет, воно вважається великим. Однак це загальна дата, коли подія буде видна з більшості місць по всьому світу. Наприклад, найкращим часом для спостереження за планетами із Києва є вечір 4 червня.

Високі будови можуть закрити собою парад планет. Крім того, неозброєним оком можна побачити не всі планети, тому все ж таки краще мати із собою телескоп чи хоча б бінокль.

Унікальна астрономічна подія триватиме кілька днів, тому якщо ви не встигли спостерігати за небом 3-4 червня, ви можете спробувати побачити парад трохи згодом.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: