НОВИНИ ГРАД » Новини » На лиманах Одеської області помітили болотяних черепах

На лиманах Одеської області помітили болотяних черепах

На лиманах Одесской области заметили болотных черепах
Читати grad.ua у  

На Тузлівській Амазонії розпочався вихід черепашок із зимівлі. З землі черепашки з'являються, коли температура повітря сягає до 20 градусів. Малеча зазвичай вилуплюється з серпня по жовтень і першу зиму проводить у землі, живлячись за рахунок жовткового мішка, розташованого на черевних щитках пластрону.

Про це розповів доктор біологічних наук, співробітник Національного природного парку «Тузлівські лимани» Іван Русєв.

Болотяні черепахи це рідкісний вид рептилій занесений до Червоної книги МСОП (Міжнародний союз охорони природи). Ця унікальна черепаха – аборигенний вид, дуже важливий та необхідний елемент водно-болотних екосистем у Національний природний парк «Тузлівські лимани».

Співробітник Національного природного парку «Тузлівські лимани» Іван Русєв розповідає:

Як правило, рептилія тримається поблизу водойм, але може виддалятися під час розмноження іноді на значну відстань. Відомо, що у болотяної черепахи існує температурне визначення статі потомства: при температурі інкубації яєць вище +30 ° з них з'являються тільки самки, а при температурі нижче +27 ° - тільки самці. При проміжних значеннях температур, можуть з'являються дитинча обох статей.

Болотяна черепаха в межах нацпарку зустрічається в нечисленних прісних, або полупрісних водоймах НПП «Тузлівські лимани» - пониззі малих річок Хаджідер, Алкалія та в зоні Джантшейського лиману та Малий Сасик.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: