НОВИНИ ГРАД » Новини » Оголошених в розшук військовозобов'язаних примусово доставлятимуть до ТЦК

Оголошених в розшук військовозобов'язаних примусово доставлятимуть до ТЦК

Объявленных в розыск военнообязанных будут принудительно доставлять в ТЦК
Читати grad.ua у  

Поліція примусово доставлятиме до ТЦК військовозобов'язаних, оголошених у розшук. Про це повідомив голова Нацполіції Іван Виговський в інтерв’ю Інтерфакс-Україна. За його словами, поліцейські перевірятимуть документи військовозобов'язаних у громадських місцях. Якщо людина перебуває у розшуку, то її примусово доставлятимуть до ТЦК.  Він також додав, що поліція під час виконання повноважень уповноважена застосовувати заходи примусу.

Голова Нацполіції Іван Виговський зазначив:

Вид та межі застосування таких заходів залежать виключно від обсягу протиправних дій особи. Зазвичай, якщо не встановлено причетність особи до вчинення злочинів, то до особи, яка вчиняє злісну непокору законній вимозі поліцейського, може бути застосовано такі заходи примусу як фізична сила та спеціальні засоби (кайданки, гумові та пластикові кийки).

Нагадаємо, 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію, який передбачає, що якщо військовозобов'язаний не прибув за повісткою, ТЦК звертається до поліції для його розшуку та доставки. Тепер військовозобов'язані повинні мати при собі військовий квиток.

При цьому необхідно мати інформацію про оновлення даних. Це може бути VIN-код, отриманий у ТЦК, виписка, отримана через ЦНАП, або інформація з реєстру «Оберіг» у додатку «Резерв+».


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: