НОВИНИ ГРАД » Новини » На Одещині засіяли експериментальні поля бавовни

На Одещині засіяли експериментальні поля бавовни

В Одесской области засеяли экспериментальные поля хлопка
Читати grad.ua у  

Фахівці Українського інституту експертизи сортів рослин засіяли поля із п’ятьма експериментальними сортами бавовнику. Перші паростки можна буде побачити за два тижні. Про це повідомили департаменті аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОДА.

Зазначається, що на півдні України складаються максимально сприятливі ґрунтово-кліматичні умови для вирощування бавовнику, особливо в районах, які потерпають від стрімкої зміни кліматичних умов, що призводять до посухи.

За результатами досліджень Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства НААН, урожайність бавовнику на суходолі становить 1,8 т/га, а на зрошуваних землях – 2,7 т/га.

За даними ОДА, в Одеській області близько десяти підприємств висловили бажання засіяти невеликі експериментальні поля, аби визначити, наскільки цю культуру вигідно вирощувати у степовій зоні та який економічний потенціал вона матиме.

Бавовник — це однорічна культура з практично безвідходним виробництвом: з неї отримують волокно (до 40%) і насіння (60%), із якого виготовляють технічну олію, макуху для тваринництва, а стулки коробочок використовують, як біопаливо. Крім того, відходи бавовнику є стратегічною сировиною для виробництва оборонних засобів.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: