НОВИНИ ГРАД » Новини » Вимагав «відкати» з торговця фруктами: в Одесі затрималали посадовця за хабарництво

Вимагав «відкати» з торговця фруктами: в Одесі затрималали посадовця за хабарництво

Требовал «откат» с торговца фруктами: в Одессе задержали чиновника за взяточничество
Читати grad.ua у  

Одеські поліцейські викрили посадовця однієї з районних адміністрацій Одеської міської ради в одержанні неправомірної вигоди. Повідомляє ГУНП в Одеській області.

Представник Пересипської районної адміністрації, який обіймає одну із керівних посад, організував злочинну схему збагачення, згідно з якою вимагав «щомісячну данину» в розмірі 12 тисяч гривень з місцевого підприємця, який займається роздрібною торгівлею фруктами та овочами з вуличних яток.

За відмову від сплати «відкатів» посадовець загрожував демонтажем торгових точок. Крім того, держслужбовець вимогав від підприємця сплатити йому ще й 10 тисяч гривень за сприяння у наданні дозволу на розміщення третього торговельного об’єкта з роздрібної торгівлі.

Чоловік встиг отримати від підприємця два «відкати» у розмірі 12-ти та 10-ти тисяч гривень. Його затримали під час другої оборудки, що відбулася в одному з дворів багатоповерхівок у Пересипському районі. У посадовця вилучили отримані гроші, а в ході обшуку за місцем роботи – й інші речі, що мають інтерес для слідства, зокрема службову документацію.

Підозрюваному повідомили про підозру у вимаганні хабара, за це йому загрожує до 10 років ув’язнення. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: