НОВИНИ ГРАД » Новини » Кіберполіція попереджає про нову шахрайську схему

Кіберполіція попереджає про нову шахрайську схему

Киберполиция предупреждает о новой мошеннической схеме
Читати grad.ua у  

Зловмисники створюють телеграм-канали, де виманюють особисті та банківські дані пенсіонерів від імені державних установ, при цьому використовуючи їхню символіку.

За інформацією кіберполії, у таких телеграм-каналах особам пропонують отримати неіснуючі види соціальних послуг. Для маскування такі повідомлення розбавляються різними матеріалами та життєвими порадами.

Посилання, розміщені в таких анонімних телеграм-каналах, за даними поліції, можуть вести на фішингові вебсайти або на ресурси, що містять шкідливе програмне забезпечення чи дезінформацію.

У кіберполіції радимо перевіряти інформацію про доступні пенсіонерам соціальні послуги на офіційному сайті Пенсійного фонду України, або звернутися безпосередньо до свого відділення ПФ за місцем проживання.

Щоб не стати жертвою аферистів та не втратити свої заощадження необхідно дотримуватися наступних порад:

  • не переходьте за сумнівними посиланнями;
  • отримуйте дані про доступні соціальні послуги чи благодійну допомогу лише на офіційних сайтах організацій, які їх пропонують, або безпосередньо на їх території;
  • перевіряйте правильність URL-адреси сайту перед в веденням конфіденційних даних – навіть найменша невідповідність може означати, що користувач потрапив на фішинговий сайт;
  • не вводьте на сумнівних сайтах дані банківських карток (CVV-коди, терміни дії картки тощо) для отримання коштів;
  • не повідомляйте стороннім особам коди-підтвердження, які приходять у SMS-повідомленнях або безпосередньо у застосунки.

А в разі розголошення платіжної інформації необхідно негайно звернутися в банк і заблокувати картку.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: