НОВИНИ ГРАД » Новини » На проспекті Шевченка розпочато демонтаж житлового будинку

На проспекті Шевченка розпочато демонтаж житлового будинку

На проспекте Шевченко начат демонтаж жилого дома
Читати grad.ua у  

Двоповерховий багатоквартирний будинок зазнав суттєвого пошкодження внаслідок ворожого удару дронами 25-го січня. Під час обстеження житлової будівлі відповідна експертна комісія виявила значні пошкодження будівельної конструкції, а після додаткового обстеження дійшли висновку, що частина 2-го поверху взагалі не придатна до подальшої експлуатації. Про це розповів Юрій Левченко, начальник відділу контролю території Київського району департаменту з благоустрою міста Одеської міськради.

За його словами демонтаж 9-ти квартир проводиться вручну. Будинок старого фонду, тут колись розташовувалися військові казарми, але він не має історичного значення, стіни з черепашнику та дерев'яні балки, тож проблеми під час демонтажу не повинні виникнути, кажуть фахівці. Шість із 9-ти власників квартир, які демонтують, уже подали заяви на компенсацію. Щодо них є позитивне рішення, щодо решти ведеться робота, зазначив Юрій Левченко.

Мінімальна сума компенсації, яку отримають власники знищених квартир за державною програмою «єВідновлення», становить 1 млн 800 тис грн за житло у 39 квадратних метрів, а максимальна – 3 млн 200 тис. грн за знищену квартиру у 67 квадратів. Частину двоповерхового будинку, що залишилася, експерти визнали придатною до проживання, наразі розглядають питання її капітального ремонту, замовником цих робіт із відновлення будівлі в цьому разі виступає Департамент міського господарства, вже замовлено проєкт капремонту частини споруди, що залишилася.
Демонтаж триватиме до кінця місяця, орієнтовна дата завершення – 25 квітня.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: