НОВИНИ ГРАД » Новини » Корупційний скандал: розкрадання 3,7 млн грн на відновленні енергоінфраструктури Одеської області 
Коррупционный скандал в  Одесской области
Читати grad.ua у  

За даними слідства, підозрювані заволоділи держкоштами, виділеними на відновлення енергетичної інфраструктури регіону, яка була пошкоджена через російські обстріли взимку 2023 року. У повідомленні прес-служби Одеської обласної прокуратури йдеться:

З'ясовано, що НЕК «Укренерго», з метою ліквідації наслідків ракетних обстрілів, уклало договір із підрядною організацією для здійснення будівельно-монтажних відновлювальних робіт електричного обладнання. За договором необхідно було виконати роботи з демонтажу та переміщення двох автотрансформаторів для заміни пошкоджених та їх підключення.

Як субпідрядну організацію, для залізничних перевезень, підрядник залучив раніше знайомого директора логістичної компанії, з яким мав договір транспортного експедирування.

Підозрювані, достеменно знаючи, що автотрансформатори вже перевезено територією Одеської області, внесли до актів виконаних робіт недостовірні відомості щодо вартості їхнього транспортування та послуг із міжнародних перевезень, які фактично не виконувалися.

Унаслідок таких дій державному підприємству завдано понад 3,7 млн грн збитків.

До суду скеровано клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 3,7 млн гривень. Правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на сьогодні в Одесі спостерігається напружена ситуація з електропостачанням. Ворожа атака спричинила неполадки в роботі енергосистеми.


Схожі новини

Коментарі