НОВИНИ ГРАД » Новини » СБУ затримала зрадника, який шпигував за кораблями ЗСУ в портах
СБУ задержала предателя, который шпионил за кораблями ВСУ в портах
Читати grad.ua у  

Під час спецоперації у Запоріжжі контррозвідка Служби безпеки затримала агента воєнної розвідки РФ, який розвідував місця дислокації та переміщення українських бойових кораблів. Повідомляє Управління СБ України в Одеській області.

У зоні його уваги були пункти базування та маршрути виходу у відкрите море броньованих артилерійських катерів ЗСУ. Для збору розвідданих фігурант діяв під прикриттям водія-далекобійника, який здійснює міжрегіональні вантажні перевезення. Перебуваючи за кермом фури, він заїжджав на територію портів для отримання комерційних вантажів, але в той же час намагався приховано фіксувати геолокації кораблів ЗСУ.

За наявними даними, окупанти сподівались отримати розвідінформацію для планування бойових операцій у морській акваторії України. Щоб запобігти цьому, Служба безпеки завчасно викрила російського агента і поетапно задокументувала його злочинну діяльність. Це дозволило своєчасно провести комплексні заходи для убезпечення українських військових суден.

Зловмисника затримали «на гарячому», коли він слідкував за кораблями ЗСУ поблизу Одеського морпорту та намагався звітувати агресору. Також у ході розслідування стало відомо про додаткове завдання російського агента – шпигувати за сухопутними підрозділами ЗСУ на узбережжі Чорного моря.

Наразі слідчі повідомили чоловіку йому про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.



Схожі новини

Коментарі