НОВИНИ ГРАД » Новини » На Одещині жінка померла від грипу А

На Одещині жінка померла від грипу А

Читати grad.ua у  

Зареєстровано перший цьогорічний летальний випадок від грипу А на Одещині. Хвора була госпіталізована з високою температурою, кашлем та задухою. За інформацією обласного Центру контролю та профілактики хвороб у жінки була низка хронічних захворювань, і вона не була щеплена від грипу.

Грип А – найпоширеніший і найнебезпечніший тип, який вражає людей, тварин і птахів. Вірус грипу мутує, тому важливо щороку вакцинуватись, стверджують медики. Штам А є найпоширенішим типом грипу.

Особливістю грипу є раптовий початок симптомів: висока температура та сухий кашель. Також пацієнти від початку скаржаться на виражену слабкість, біль у м'язах, ломоту у тілі.

Найчастіше грип дає ускладнення на нервову систему та слух. У пацієнтів зустрічається неврит слухового нерва, грипозна пневмонія, міалгія, міозити – запалення м'язів та виражений больовий синдром м'язів.

Якщо вчасно не лікуватися, грип може спричинити вушну інфекцію, діарею, нудоту, блювання, запаморочення, біль у животі, біль у грудях, напад астми, пневмонію, бронхіт, проблеми із серцем тощо. У деяких випадках грип може бути смертельним.

Чинниками ризику є захворювання легень (бронхіальна астма, хронічне обструктивне захворювання легень, муковісцидоз); вади серця або хронічні захворювання серцево-судинної системи; хвороби нирок; ендокринні (наприклад, цукровий діабет) та інші захворювання.

Найбільш ефективним методом профілактики грипу є вакцинація, повідомили в обласному Центрі контролю та профілактики хвороб.

Зазначимо, що захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі знаходиться на сезонному рівні і нижче епідпорогу на 39,3%. За останній тиждень на ГРВІ та грип захворіли 3207 одеситів, з яких 70,8% - діти. COVID-19 за тиждень захворіли 32 одесити, з яких 7 дітей. Епідситуація в Одесі стабільна та контрольована.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: