НОВИНИ ГРАД » Новини » Україна планує відкрити новий експортний маршрут, щоб подолати польську блокаду

Україна планує відкрити новий експортний маршрут, щоб подолати польську блокаду

Украина планирует открыть новый экспортный маршрут, чтобы преодолеть польскую блокаду
Читати grad.ua у  

Україна заявила, що планує прокласти додатковий маршрут через річку Дунай, щоб збільшити експорт до довоєнного рівня, через блокування польськими протестувальниками постачань сільськогосподарської продукції сухопутним кордоном, пише видання Bloomberg.

Дунай став пріоритетним шляхом для українських постачань, після того як минулого року Росія вийшла із зернової угоди в Чорному морі. Проте значну кількість сільськогосподарських культур також перевозять залізницею та автомобільним транспортом.

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков в інтервʼю в кулуарах Мюнхенської конференції з безпеки заявив:

Наші плани на цей рік – усунути всі штучні перешкоди для експортерів, і ми працюємо над покращенням внутрішньої логістики.

Він додав, що плануються контейнерні перевезення через «верхній Дунай», оскільки Румунія «передбачуваніша», ніж польський кордон.

За словами міністра, пропонований новий маршрут, деталі якого поки що невідомі, проходитиме від українського порту Ізмаїл до румунської Констанци та дунайських портів Німеччини. Нагадаємо, що «Українське Дунайське пароплавство» вже побудувало другу великотоннажну баржу SLG для доставлення вантажів.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: