НОВИНИ ГРАД » Новини » Експерти з'ясували чому обвалилася труба котельні в Одесі

Експерти з'ясували чому обвалилася труба котельні в Одесі

Эксперты выяснили почему обрушилась труба котельной в Одессе
Читати grad.ua у  

Експерти називають кілька причин обвалення труби котельні в Одесі під час негоди 27 листопада. За словами ректора Одеської державної академії будівництва та архітектури Анатолія Коврова, проблема була в якості робіт і неоднорідності бетону, який використовували під час зведення конструкції.

Така труба потребує поетапного бетонування. І дуже важливо виконати всі необхідні умови. Бетонування виконувалося кроком 2,5 метра і, на жаль, як ми визначили під час дослідження, насамперед основна проблема - неоднорідність бетону. Якщо проєктна міцність бетону була 400, то від 500 до 100 у блоках у місцях з'єднання ось цих кроків бетонування така міцність бетону не могла витримати такі навантаження.

Директорка КП «Теплопостачання міста Одеси» Ганна Позднякова повідомила, що по закінченню опалювального сезону залишок пошкодженої труби буде демонтовано, почнеться будівництво нової димаря, і до початку наступного опалювального сезону заплановано введення її в експлуатацію. Тендер на проєктування вже оголошено.

Крім того, за словами директора КП, оголошено тендер на обстеження інших димових труб підприємства, щоб уникнути аналогічних ситуацій.

Трубу на Паустовського було побудовано 1989 року, останній капітальний ремонт проводили 2014-го. У 2020 році на об'єкті проходила планова експертиза, жодних дефектів не було виявлено.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: