НОВИНИ ГРАД » Новини » На Одещину прилетіли рідкісні кучеряві пелікани

На Одещину прилетіли рідкісні кучеряві пелікани

В Одесскую область прилетели редкие кудрявые пеликаны
Читати grad.ua у  

До Національного природного парку «Тузловські лимани» посеред зими прилетіли кучеряві пелікани, які занесені до Червоної книги.

Про це розповів доктор біологічних наук, еколог Іван Русєв.

За його словами, їх чисельність на Кордоні «Тузлівська Амазонія» зараз невелика -декілька особин. Кучерявий пелікан на відміну від рожевого пелікана може переносити температури біля 0 ° градусів. Його розмах крил майже 320 см.

Нагадаємо, пелікан кучерявий дуже рідкісний птах і занесений до Червоного списку МСОП (статус – вразливий), Європейського червоного списку, Червоної книги України (статус - зникаючий), охороняється Бонською та Бернською конвенціями, Конвенцією CITIES та Угодою AEWA.

Кучерявий пелікан полює на рибу поодинці, так і невеличкими групами. На майже прісноводних водоймах нацпарку – Малому Сасику, Джантшейскому - пелікани зараз на деяких ополонках споживають такі види риб як плотва, краснопірка, карась, короп. Розмір вловлюваних пеліканами риб коливається від 5 до 30 сантиметрів.

Цікавий факт, що харчуватись ці птахи можуть на значній акваторії і за день в залежності від сезону кочують на відстань до 50 кілометрів.

Еколог зазначає, що війна – це катастрофа не лише для людей, а й для природи. Зараз пелікани, як і багато інших птахів потерпають від гулу шахедів і потужного шуму, який іх супруводжує.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: