НОВИНИ ГРАД » Новини » До акції польських перевізників сьогодні долучаться фермери

До акції польських перевізників сьогодні долучаться фермери

К акции польских перевозчиков сегодня присоединятся фермеры
Читати grad.ua у  

На польсько-українському кордоні у пункті пропуску на «Ягодин — Дорогуськ» сьогодні, 18 грудня, польські перевізники поновлюють страйк. До них доєднаються фермери. Про це повідомив лідер люблінського відділення партії «Конфедерація» Рафал Меклер.

Зазначається, що страйк планують розпочати о 13:30.  Зазначається, що фермери долучаться до блокування «у зв’язку з трагічною ситуацією на польському ринку, спричиненою неконтрольованим напливом зерна з України, браком перспектив на покращення ситуації в жнива 2023 року, а також браком запровадження системних розв’язань з метою захисту вітчизняного ринку».

Польські фермери вимагають зупинки імпорту цукру з України, негайної виплати прямих субсидій, підтримки ставки акцизу на пальне на попередньому рівні, компенсацій для виробників кукурудзи.

Напередодні один із лідерів протесту Павел Озигала повідомив про плани продовжувати блокаду до 8 березня. Місцеве видання RMF24 писало, що під час майбутнього протесту на кордоні черга з українськими вантажівками зросте вдвічі, якщо порівняти з попереднім.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: