НОВИНИ ГРАД » Новини » Тимчасовий захист для українців у Чехії буде продовжено 

Тимчасовий захист для українців у Чехії буде продовжено 

Временная защита для украинцев в Чехии будет продлена 
Читати grad.ua у  

Українські біженці в Чехії зможуть продовжити статус тимчасового захисту до кінця березня 2025 року. Чеський парламент схвалив відповідний законопроєкт 1 грудня. Законопроєкт відправлено на розгляд Сенату, після чого його має підписати президент.

Відповідно до документа, українці й надалі матимуть доступ до державного медичного страхування, освіти та ринку праці. Процедура продовження має бути практично такою самою, як цього року. До 15 березня 2024 року потрібно буде зареєструватися в електронному вигляді та записатися на дату особистого візиту до відділення МВС, щоб отримати візову наліпку на підтвердження тимчасового захисту.

Тим часом, поправками до закону передбачено, що термін безкоштовного проживання скоротиться зі 150 до 90 днів. Це стосується всіх категорій біженців, навіть вразливих категорій. Нові правила почнуть застосовувати з вересня 2024 року.

За новими правилами, біженцям повинні будуть надати нову довідку про проживання з офіційно завіреним підписом власника або орендодавця.

Серед інших змін, передбачених новою версією закону, засуджені на депортацію українці більше не зможуть користуватися тимчасовим захистом.
Також уряд зможе встановлювати правила грошової допомоги за добровільне повернення додому.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: