НОВИНИ ГРАД » Новини » У трьох областях України можуть ввести карантинні обмеження через коронавірус

У трьох областях України можуть ввести карантинні обмеження через коронавірус

В трех областях Украины могут ввести карантинные ограничения из-за коронавируса
Читати grad.ua у  

В Україні продовжує поширюватися COVID. Загалом зафіксовано циркуляцію 13 штамів, повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

13 штамів COVID у нас зараз циркулює територією України. Дійсно, вакцинуватися потрібно, з огляду на те, що зараз суттєве погіршення ситуації із захворюваністю, з огляду на зимовий період.

Серед усіх випадків захворюваності на коронавірус і грип майже 50% госпіталізацій, серед яких багато дітей. Крім того, на Заході та півночі України фіксують перевищення епідемічного порогу, повідомив міністр.

У трьох областях України перевищено епідемічний поріг - це Тернопільська, Житомирська та Чернівецька області. Там уже показники вищі, ніж стандартні для цього періоду. Тобто ці регіони вже можуть запроваджувати певні обмежувальні протиепідемічні заходи.

За його словами, щотижня госпіталізують у середньому 4200 пацієнтів. Серед усіх випадків захворюваності коронавірус наразі займає до 35%, але статистика зростає щотижня, зокрема серед дітей. Також реєструють випадки як реанімації, так і летальні. За минулий тиждень від коронавірусної інфекції померло 56 осіб, зокрема одна дитина.

Додамо, новий підвид штаму коронавірусу «Омікрон», який має назву «Арктур» зафіксовано в Дубенському районі Рівненської області. Цей субваріант вперше виявили в Індії в січні 2023 року, після чого він швидко поширився світом. Він характеризується дещо підвищеним рівнем заразності, - у 1,2 раза більшим за штам «Кракен».

Нагадаємо, що ВООЗ офіційно скасувала пандемію коронавірусу у світі в травні 2023 року. В Україні також зняли обмеження і скасували карантин.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: