НОВИНИ ГРАД » Новини » Сильні спалахи на Сонці спровокують магнітні бурі на Землі

Сильні спалахи на Сонці спровокують магнітні бурі на Землі

Сильные вспышки на Солнце спровоцируют магнитные бури на Земле
Читати grad.ua у  

Зафіксовані нові потужні спалахи можуть призвести до магнітної бурі на Землі 30 листопада - 2 грудня. Як зазначають фахівці, спалахи Х класу - найпотужніші. 29 листопада, ці майже X-спалахи сталися з області сонячних плям недалеко від центру сонячного диска.

Викид корональної маси рухається прямо до Землі. Синоптики космічної погоди пророкують, що цей згусток сонячної речовини досягне Землі сьогодні. Його потужність прогнозується в 6 із 9 можливих балів.

Астрофізики попереджають, що настільки потужна сонячна буря може стати причиною вимкнення радіо та GPS-сигналів. До того ж існує ризик погіршення самопочуття у метеозалежних людей та осіб із хронічними захворюваннями. Метеопати можуть відчувати головні болі, ломоту в тілі, нудоту і перепади тиску, є ризик зіткнутися з тахікардією і безсонням.

Дослідження показують, що в дні магнітних бур збільшуються випадки інсультів та інфарктів. Тому фахівці рекомендують зменшити фізичні навантаження, відмовитися від виснажливих походів магазинами, обмежити каву і спиртне. Гіпертонікам бажано пити більше води та зменшити споживання солі.

1 і 2 грудня так само очікується екстремально сильна магнітна буря рівня G2. Прогнозується, що коливання магнітосфери також сягнуть 6 балів.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: