НОВИНИ ГРАД » Новини » «Укренерго» фіксує дефіцит в енергосистемі

«Укренерго» фіксує дефіцит в енергосистемі

«Укрэнерго» фиксирует дефицит в энергосистеме
Читати grad.ua у  

29 листопада з 13:00 в енергосистемі зафіксовано дефіцит електроенергії. Причиною назвали стрімке зростання споживання через важкі погодні умови та одночасне включення в мережу тисяч споживачів із постраждалих від негоди регіонів, повідомляє «Укренерго».

Електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб задовольнити всі потреби споживачів: сонячні електростанції майже не працюють через щільну хмарність у всіх регіонах, а на теплових електростанціях деякі блоки ще перебувають у ремонті.

Для виходу із ситуації Диспетчерський центр «Укренерго» змушений залучити аварійну допомогу від операторів системи передачі електроенергії Румунії та Польщі з 13:00 до 16:00.

В енергосистемі зараз склалася важка ситуація. Графік зростає на очах. Українців закликали економно споживати електрику протягом дня до 18:00.

Ощадливе споживання не означає, що потрібно вимкнути все в оселі та сидіти в темряві. Достатньо вимкнути світло там, де воно в цей момент не потрібне, і уважно поставитися до того, як користуєтеся потужними електроприладами: залишити працювати тільки найнеобхідніше, а всі нетермінові справи перенести на вечір і ніч після 18:00.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: