НОВИНИ ГРАД » Новини » «Вогняне кільце»: хто зможе побачити сонячне затемнення 14 жовтня

«Вогняне кільце»: хто зможе побачити сонячне затемнення 14 жовтня

«Вогняне кільце»: хто зможе побачити сонячне затемнення 14 жовтня
Читати grad.ua у  

Мешканці нашої планети сьогодні, 14 жовтня, можуть спостерігати цікаве астрономічне явище – кільцеподібне сонячне затемнення.

Воно відбувається тоді, коли, як і у випадку повного затемнення, спостерігач знаходиться дуже близько до лінії, що з’єднує Сонце і Місяць. На відміну від повного затемнення, у випадку кільцеподібного затемнення кутові розміри Місяця є меншими за кутові розміри Сонця. Це відбувається, коли затемнення припадає на час, коли Місяць знаходиться поблизу апогею своєї орбіти, або на далекій віддалі від Землі.

Це затемнення буде видно мільйонам людей у Західній півкулі. Насолодитися цим астрономічним явищем зможуть мешканці США, Мексики, Гватемали, Колумбії, Бразилії та інших країн Північної та Південної Америки.

На жаль, в Україні не можна буде побачити кільцеподібного сонячного затемнення, українці зможуть помилуватися цим явищем лише онлайн.

Цьогорічне кільцеподібне сонячне затемнення розпочнеться о 18:03 за київським часом, а завершиться 23:55. Максимальна фаза цього астрономічного явища припадатиме на 20:59.

Наступне кільцеподібне сонячне затемнення відбудеться 2 жовтня 2024 року, коли вогняне кільце буде видно з Тихого океану, південних частин Чилі та Аргентини.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: