НОВИНИ ГРАД » Новини » Три чорноморські порти відновили прийом суден для експорту зерна

Три чорноморські порти відновили прийом суден для експорту зерна

Три чорноморські порти відновили прийом суден для експорту зерна
Читати grad.ua у  

Україні вдалося відновити роботу портів Великої Одеси без участі третіх сторін, що стало можливим завдяки військовим передумовам, зокрема – атаці по десантному кораблю РФ у серпні.

Про це у ході конференції «Майбутнє українського експорту» заявив віцепрем'єр-міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами наразі вже 10 кораблів пройшли українським чорноморським коридором, серед яких вперше вийшли судна не лише з аграрною продукцією, але й з металургійною.

Багато в чому робота коридору стала можливою завдяки Силам оборони. Ряд успішних спецоперацій буквально замкнув флот Росії в Севастополі, що зробило шлях на північному заході Чорного моря, вздовж берегів Румунії та Болгарії, безпечнішим.

Крім того, видання пише Bloomberg пише що міжнародні страхові компанії вже почали відновлювати покриття страхових ризиків. Так страховий брокер Miller, технологічна компанія Clearwater Dynamics та влада України об'єднали зусилля з метою запропонувати повне страхове покриття від усіх військових ризиків для суден, що працюють у Чорному морі.

Всі судна які прямують коридором, і знаходяться в українських портах, тепер відстежуються за допомогою вдосконаленої технології Clearwater Dynamics у цілодобовому режимі, поки не покинуть зону підвищеного ризику.



Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: