НОВИНИ ГРАД » Новини » США виділять 250 млн $ для українських фермерів

США виділять 250 млн $ для українських фермерів

США виділять 250 млн $ для українських фермерів
Читати grad.ua у  

Одеський регіон і порт відвідала посол США в Україні Бріджіт Брінк, адміністратор USAID Саманта Пауер та міністр розвитку громад, територій і інфраструктури України Олександр Кубраков. Високопосадовці провели різноманітні зустрічі, основний акцент був зроблений на зерновій угоді.

Саманта Пауер, адміністратор USAID:

Останніми тижнями РФ почала блокувати порти. Путін прийняв небезпечне рішення зупинити участь Росії у зерновій угоді, вирішив відрізати течію, що забезпечувала життя багатьох країн світу. Цього ранку росія атакувала південь України дронами і ракетами. Ми вдячні українським військовим протиповітряної оборони за відбиту атаку.

Існує й альтернативний шлях зернового коридору. План «Б», як назвали його на зустрічі: Україна, Туреччина і ООН продовжать співпрацю без Росії.

Олександр Кубраков,  міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України:

Зберігати коридор зі стороною ООН і Туреччиною без гарантій від рф складніше, але зі свого боку ми запровадили страховий механізм, допоможе першим трейдерам почати таку логістику, звичайно, ціна її буде вище

Адміністратор USAID Саманта Пауер запевнила у подальшій підтримці США українського сільського господарства та анонсувала розширення співпраці, зокрема посилення фінансової допомоги: США виділять 250 мільйонів доларів для українських фермерів. В цілому фінансування аграрного сектору з боку сполучених штатів складає 350 млн дол, і це довгострокова інвестиція в економіку України, говорять американські високопосадовці.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: