НОВИНИ ГРАД » Новини » Рустем Умєров – новий міністр оборони України

Рустем Умєров – новий міністр оборони України

Рустем Умєров – новий міністр оборони України
Читати grad.ua у  

Верховна Рада схвалила призначення екс-голови Антимонопольного комітету Рустема Умєрова на посаду голови Міноборони. За інформацією  ЗМІ, кандидатуру Умерова підтримали всі фракції — всього 338 парламентаріїв.

До призначення на посаду Міністра оборонного відомства Рустем Умєров очолював Фонд держмайна.

5 серпня президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради про призначення міністром оборони Рустема Умєрова, якого парламент того ж дня звільнив з посади голови Фонду держмайна.

Нагадаємо, Умеров замінив на посаді Олексія Резнікова, який очолював Міноборони України протягом понад 550 днів повномасштабної війни.

Умеров – український політичний діяч, член української делегації на переговорах з Росією, делегат Курултаю кримськотатарського народу.

Рустем Умеров народився 1982 року і родом із родини кримських татар.

Він економіст за освітою, підприємець, інвестор та меценат, був діячем Меджлісу кримськотатарського народу та асистентом його лідера Мустафи Джемілєва з питань правозахисту та міжнародної діяльності.

2019 року обрався до парламенту від партії «Голос» і став членом однойменної фракції.

В українському парламенті обіймав посаду секретаря комітету з прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, національних меншин, а також був заступником члена Постійної делегації у Раді Європи та співголовою депутатського міжфракційного об’єднання «Кримська платформа».


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: