НОВИНИ ГРАД » Новини » Корупційні схеми ухилення від призову: нацполіція вилучила понад 10 000 медичних справ

Корупційні схеми ухилення від призову: нацполіція вилучила понад 10 000 медичних справ

Корупційні схеми ухилення від призову: нацполіція вилучила понад 10 000 медичних справ
Читати grad.ua у  

22 серпня по всій країні понад 200 обшуків у медичних та територіальних центрах комплектування. Обшуки проводили оперативники Департаменту стратегічних розслідувань разом із органами досудового розслідування Національної поліції та прокуратурою.

Підставою для проведення перевірок стали виявлені поліцейськими масштабні корупційні схеми, до організації яких причетні посадові особи цих установ. За винагороду фігуранти допомагали громадянам з оформленням групи інвалідності або визнанням їх тимчасово непридатними до служби.

Зокрема, писали фіктивні історії хвороб, видавали незаповнені медичні бланки з усіма печатками та підписами, а також бланки повісток, вносили недостовірні відомості про стан здоров'я до відповідних інформаційних баз тощо. Такі дії дозволяли відстрочити чи уникнути призову на військову службу.

За результатами проведення слідчих дій було вилучено понад 10 000 особистих медичних справ, журнали реєстрації осіб, котрі пройшли та проходять комісії та інші документи.

Усі вилучені матеріали будуть ретельно проаналізовані та перевірені на законність отримання. Також діям службовців та цивільних осіб, які стали псевдохворими або отримали псевдоінвалідність, буде надано правову кваліфікацію.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: