НОВИНИ ГРАД » Новини » Прокуратура перевіряє факти збагачення звільненого одеського військкома Борисова

Прокуратура перевіряє факти збагачення звільненого одеського військкома Борисова

Прокуратура перевіряє факти збагачення звільненого одеського військкома Борисова
Читати grad.ua у  

Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону перевіряє факти можливого незаконного збагачення, ухилення від військової служби та перевищення службових повноважень колишнім одеським військком Євгеном Борисовим.

Слідство перевіряє інформацію, опубліковану низкою ЗМІ щодо майна родини Борисова за кордоном, пише Офіс генпрокурора України. За цими даними, у період дії військового стану було придбано автомобілі преміум класу та нерухоме майно в Королівстві Іспанія на загальну суму понад 196 млн. грн., хоча офіційний загальний дохід сім'ї не покриває ці витрати. У зв'язку з цим до Іспанії, Молдови, Румунії та Туреччини направили запити про міжнародну правову допомогу.

Слідчі встановлюють, чи справді військком був на лікуванні за кордоном, чи таким чином ухилявся від військової служби.

Співробітниками прокуратури було допитано понад 30 свідків, проведено 11 обшуків, 17 оглядів. Також було проведено три податкові перевірки діяльності членів сім'ї Євгена Борисова.

Напередодні стало відомо, що військком Євгена Борисова звільнено з посади, за рішенням Ставки. А його обов'язки тимчасово виконує заступник.

Скандал із військкомом в Одесі довідував перевірки всіх керівників Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на доброчесність та ефективність. Перевірки проводитимуть працівники Держбюро розслідувань, Служби безпеки України, Національної поліції, Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), а також група від Збройних сил. Про це повідомив перший заступник міністра оборони Олександр Павлюк у ефірі телемарафону.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: