НОВИНИ ГРАД » Новини » Викрито міжнародну мережу торгівлі людьми: серед звільнених є українки

Викрито міжнародну мережу торгівлі людьми: серед звільнених є українки

Викрито міжнародну мережу торгівлі людьми: серед звільнених є українки
Читати grad.ua у  

Влада Греції за допомогою Інтерполу заарештувала на Криті дев'ять осіб, які входили до організованої злочинної групи.

Серед заарештованих 73-річний гінеколог, який координував всю мережу лікарів, допоміжного персоналу та посередників. До мережі слідчих також потрапила жінка з Румунії, а ще двом жінкам із Республіки Молдова вдалося втекти. Нині їх відстежують на міжнародному рівні.

Внаслідок розслідування на Криті було врятовано 30 молодих жінок, які стали жертвами торгівлі людьми, з Румунії, України, Молдови, Болгарії та Грузії. Багато жертв вже були вагітні, а деякі перебували на останніх тижнях вагітності.

Європейський центр правової освіти та досліджень повідомив, що група має певну ієрархічну структуру з незаконною діяльністю з продажу яйцеклітин, екстракорпорального запліднення та незаконного усиновлення немовлят.

Організована злочинна група найняла посередників, які, у свою чергу, мали вербувати молодих жінок з-за кордону і доставляти їх на Кріт, де вони мали використовуватися як сурогатні матері.

Група виступала посередником у незаконному усиновленні немовлят за великі суми грошей, систематично обманюючи жертв. Молодих жінок утримували як мінімум у 14 будинках, у закритому та контрольованому середовищі.

Клієнтами з усього світу були подружні пари, які не могли мати дітей, а також одностатеві пари.

Дохід організованої злочинної групи від кожного сурогату становив від 70 000 до 100 000 євро, досягаючи в деяких випадках 120 000 євро з чистим прибутком не менше 70%.

Брокери отримували від 3000 до 5000 євро за кожну наведену ними сурогатну матір та щомісячну плату за нагляд до народження у розмірі від 300 до 600 євро, повідомляє Європейський центр юридичної освіти та досліджень.

За оцінками грецької влади, з грудня 2022 року було зареєстровано щонайменше 182 випадки.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: