НОВИНИ ГРАД » Новини » Іспит для отримання посвідчення водія: що змінилося?

Іспит для отримання посвідчення водія: що змінилося?

Іспит для отримання посвідчення водія: що змінилося?
Читати grad.ua у  

В Україні з 1 серпня 2023 року скасовано обмеження кількості спроб складання практичних іспитів для отримання посвідчення водія. Повідомляє прес-служба МВС.

Згідно з повідомленням, протягом року після закінчення автошколи кандидат на отримання посвідчення водія має необмежену кількість спроб для складання теоретичного іспиту та необмежену кількість спроб для складання практичного іспиту.

Поновилися терміни, коли можна складати іспити повторно. У разі, якщо кандидат у водії не склав теоретичний чи практичний іспит у сервісному центрі МВС, такий іспит призначається не раніше, ніж через 10 календарних днів. Рахувати слід починаючи з наступного дня після невдалого складання іспиту.

А також для складання практичного іспиту дається необмежену кількість спроб протягом двох років з дня видачі свідоцтва про закінчення практичної підготовки.

Якщо кандидат у водії не склав теоретичний іспит протягом одного року з дня видачі свідоцтва про закінчення теоретичної підготовки, така особа допускається знову до теоретичного іспиту у сервісному центрі МВС після проходження теоретичної підготовки у навчальному закладі та підтвердження такої підготовки новим свідоцтвом про закінчення підготовки.

Якщо кандидат у водії не склав успішно практичний іспит протягом двох років з дня оформлення свідоцтва про закінчення практичної підготовки, то до наступного практичного іспиту у сервісному центрі МВС така особа допускається лише після повторного проходження обох курсів навчання: теоретичної та практичної підготовки.

Що не змінилося

Алгоритм проходження навчання та складання іспитів у сервісних центрах МВС поділено на теоретичний модуль підготовки водіїв та практичний модуль. Тільки після проходження теоретичного курсу навчання та успішного складання теоретичного іспиту в сервісному центрі МВС можна розпочинати практичну підготовку за кермом автомобіля.

Можна міняти навчальні заклади під час підготовки. Тобто теоретичний курс можна пройти в одному місті, а потім, переїхавши до іншого населеного пункту, наприклад, пройти практичне навчання в іншій автошколі. Також у різних сервісних центрах МВС можна складати теоретичний та практичний іспити – де людині зручно.

Слід також додати, що теоретичний іспит вважається нескладним, якщо кандидат у водії припустився більше двох помилок у відповідях. А практичний іспит вважається не зданим, якщо кандидат у водії:

  • припустився більше трьох типових помилок;
  • створив ситуацію, яка викликала необхідність втручання екзаменатора або інструктора навчального закладу в керування транспортним засобом для запобігання аварійно-небезпечній ситуації або ДТП;
  • відмовився виконати вправу практичного іспиту, крім випадків, коли виконання команди екзаменатора може призвести до порушення правил дорожнього руху або створення аварійно-небезпечної ситуації або ДТП.

Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: