НОВИНИ ГРАД » Новини » Паркування в Одесі: оплатити послуги можна онлайн

Паркування в Одесі: оплатити послуги можна онлайн

Паркування в Одесі: оплатити послуги можна онлайн
Читати grad.ua у  

Спроби створити зручну та прозору систему оплати за паркувальні місця робилися в Одесі не один раз з тим чи іншим успіхом.

Щоб мінімізувати корупційну складову та спрямувати кошти від оплати за ці послуги виключно до бюджету міста, мерія запровадила нові правила перерахування грошей – онлайн. Було також встановлено й конкретні тарифи за годину 20 гривень. Тариф почне діяти з 31 липня цього року.

Є також додаткова опція – можна придбати абонементу на місяць і на рік. Вартість – 2000 та 22000 гривень відповідно. Крім того, надаються пільги особам з інвалідністю, учасникам бойових дій та чорнобильцям. Для них паркування буде безкоштовним за умови розміщення під лобовим склом засвідченої копії відповідного посвідчення.

У мерії Одеси нагадують, що наразі єдиним законним способом оплати за парковку автомобілів є безготівкова форма. Для цього потрібно навести смартфон на QR-код, вказаний на інформаційному табло, що знаходиться на кожному муніципальному паркуванні. Цей процес контролює муніципальна служба з паркування, яка в жодному разі не переводить в готівку. У їх функції входить лише накладення штрафів у разі несплати послуги чи паркування у забороненому місці.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: