НОВИНИ ГРАД » Новини » Одружитися в Одесі тепер коштуватиме дорожче

Одружитися в Одесі тепер коштуватиме дорожче

Одружитися в Одесі тепер коштуватиме дорожче
Читати grad.ua у  

Збільшення тарифів на послуги комунального підприємства «Право», яке опікується реєстрацією шлюбу, затвердив виконком Одеської міської ради. Послуги надаються підприємством в історичному центрі Одеси по вулиці Рішельєвській, 4 у «Палаці одружень».

Зокрема, реєстрація  шлюбу в робочі дні, з 9:00 до 16:00, коштуватиме 3270 гривень.

З 16:00 години у робочі, а також цілодобово у вихідні та святкові дні ціна складе 3400 гривень.

А одружитися за годину поза чергою з 9:00 до 16:00 години в робочі дні можна буде за 4905 гривень, вночі – за 5105 гривень.

Нові тарифи приведено до економічно обґрунтованих розмірів. Більш ніж за 6 років жодного підвищення тарифів на надання послуг з організації проведення державної реєстрації шлюбу не відбувалось. За цей час істотно підвищились тарифи на комунальні послуги, зросла вартість канцелярських товарів, засобів гігієни, послуг зв’язку та охорони, телекомунікаційних послуг тощо, неодноразово підвищувався розмір прожиткового мінімуму, що у свою чергу призвело до збільшення фонду заробітної плати, кажуть у мерії.

Проте для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю І та ІІ груп, пенсіонерів за віком, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа залишається пільга - 50% вартості відповідної послуги.

Нагадаємо, військовослужбовці за умов воєнного стану мають право на прискорений порядок реєстрації шлюбу – протягом доби з моменту подання заяви. При цьому допускається онлайн-варіант, коли наречений та наречена знаходяться у різних місцях (по відеозв’язку).



Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: