НОВИНИ ГРАД » Новини » В Україні націоналізували «Сенс Банк»: уряд викупив його за 1 гривню

В Україні націоналізували «Сенс Банк»: уряд викупив його за 1 гривню

В Україні націоналізували «Сенс Банк»: уряд викупив його за 1 гривню
Читати grad.ua у  

На 1 червня 2023 року «Сенс Банк» з активами майже 100 мільярдів гривень посідав 11 сходинку з 65 діючих банків у рейтингу НБУ. У ньому обслуговувалося близько 3 мільйонів вкладників фізосіб, і більше ста тисяч фізосіб підприємців і юридично осіб. НБУ вніс «Сенс банк» до свого списку 15 системно важливих фінустанов країни, і на цій підставі ініціював разом із Фондом гарантування вкладів фізосіб його націоналізацію.

З 21 липня в банку працює тимчасова адміністрація Фонду гарантування. Усі розрахунки вже відновлено. Поки що кілька днів для юросіб не діятимуть раніше затверджені кредитні лінії, але пообіцяли відновити після виведення тимчасової адміністрації.

Для фізосіб, які обслуговуються в «Сенс Банку», жодних обмежень чи заборон не запроваджували і не запроваджуватимуть. Люди зможуть вільно користуватися і кредитами, і вкладами – заявили в НБУ. У Нацбанку заявили, що під час дії воєнного стану «Сенс Банк» залишатиметься в держвласності, а після його завершення має бути проданий приватним власникам.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: